Metrohalte Romeynshof en het gebied daaromheen zullen de komende jaren gaan veranderen tot een levendig, sociaal, gezond en groenstedelijk gebied. De gebouwen van het Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof verdwijnen, en in het nieuwe Populus komen alle huidige voorzieningen terug: de bibliotheek, het gezondheidscentrum en het ERGO. Het Huis van de Wijk, de SKVR en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) worden toegevoegd. Ook komen er circa 200 woningen voor jong en oud(er) in een mix van koop en huur.

Populus is niet in beton gegoten: het wordt namelijk een van de grootste houtbouwprojecten van Rotterdam. Ook in figuurlijke zin staat niet alles vast. De voorzieningen en de buitenruimte worden samen met kinderen en volwassen uit de buurt vormgegeven. Zo worden verbindingen gemaakt tussen omwonenden, nieuwe bewoners en de maatschappelijke voorzieningen van de wijk. Populus wordt dé plek waar wonen, educatie, cultuur en gezondheid zichtbaar samenkomen: het nieuwe sociaal-culturele hart van Ommoord.

Planning

De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt. Belangrijk daarbij is dat zoveel mogelijk ideeën uit de buurt worden besproken zodat ze kunnen worden meegenomen. Onder andere via deze website worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van de vorderingen. Wil je via de mail op de hoogte worden gehouden?

Meld je hier aan om op de hoogte te blijven